Vidaomkring

 

Dansworkshop | Uppvisningar | Stress/kost | Kort om dans | Referenser | Aktuellt | Kontakt | Foton

 

 

 

¡Peru es La Vida!

Vida Omkring erbjuder ett mycket varierat och fartfyllt föredrag med dans- och musikinslag (andinska sånger ackompanjerade av gitarr, charango, panflöjt). Föredraget tar ungefär 1 ½-2 timmar och anpassas efter målgruppen. Det passar utmärkt för skolor, föreningar och arbetsplatser. Föredraget ges även på spanska och kan kombineras med en dansworkshop i latinamerikanska danser.

Peru är landet som har allt! Amazonasdjungeln, Inkaleden som tar oss till Machu Picchu, Anderna med dess kondorer, historiska fynd inte bara från Inkakulturen, Nazcalinjerna, Stillahavskusten, Atacamaöknen, vulkaner, Titicacasjön, världens rikaste guldmuseum, listan kan göras lång! Mest spännande är ändå folket! Den största gruppen, indianerna - är den mest diskriminerade och fattigaste gruppen. Peru är kontrasternas land - klyftorna mellan fattiga och rika är enorma och skillnaderna mellan stad och landsbygd milsvida.

Förutom vackra diabilder från detta fantastiska land, får Du spännande information om Peru som land, dess geografi, historia, natur och kultur. Du får en positiv bild av Peru och får veta mycket om situationen i landet och speciellt de fattigas situation.

Föredragshållaren, Kerstin Söderberg, har under flera år bott och arbetat med bistånd i en fattigförort i Arequipa, Perus näst största stad. Under två år arbetade hon i ett skolprojekt med undervisning, lärarfortbildning och organisationsutveckling, och blev sedan kvar ett år till för att arbeta framför allt med information i form av artiklar och reportage.

Kerstin Söderberg ger även inspirerande reseskildringar från flera länder i Afrika, Asien och Sydamerika.

 


Föredrag

Vida Perspektiv

¡Peru es La Vida!

Hur bokar jag?

Machu Picchu

saya_kerstin.jpg

 

                                                           Vida Omkring    STOCKHOLM   Tel: 070-730 36 12       E-post:  kerstin (at) vidaomkring.se